top of page

Hoe kan ik mijn PVC-vloer onderhouden?


Er wordt vaak voor een PVC-vloer gekozen, omdat die gemakkelijk in onderhoud is. Maar hoe kun

je de PVC-vloer onderhouden?


Dagelijkse reiniging

Je kunt de PVC-vloer dagelijks stofzuigen. Let er wel op dat de stofzuiger een zacht mondstuk heeft, zodat je geen krasjes of beschadigingen krijgt. Verder is het voldoende om één keer in de week te dweilen. Let op! Gebruik geen allesreiniger in je water, want die kan de beschermlaag van de PVC afhalen! Wij adviseren om een scheutje vloerreiniger James te doen in lauwwarm water.


Periodiek onderhoud

Het is aan te raden om je vloer eens per half jaar grondig te reinigen (afhankelijk van de gebruiksintensiteit). Vooral in de vloeren met groeven zal vuil zich gaan ophopen. Je kunt als eerste kijken of het merk van je vloer iets aanbiedt om te gebruiken voor het periodiek onderhoud van je vloer. Echter kun je altijd gebruik maken van de James Basisreiniger. Deze brengt de vloer, zoals de naam al zegt, terug naar de basis. De eerder aangebrachte waslagen zullen worden verwijderd. Waslagen zijn aan te brengen met James Zijdemat of James Extra Mat (meer uitleg over deze waslagen is later te lezen). Wanneer je een van deze producten niet eerder hebt gebruikt, moet de basisreiniger worden gemengd met water. Losgeweekt vuil haal je vervolgens weg en dweil de vloer goed na met schoon water en een schone dweil. Wanneer je met de James Basisreiniger de oude waslagen wil verwijderen, moet de James Basisreiniger onverdund worden verdeeld op de vloer. Deze moet ongeveer tien minuten inwerken om de vloer vervolgens onder toevoeging van warm water schrobben met een zachte schrobborstel. Los geweekt vuil en was grondig opnemen met een trekker en een dweil. Ook nu dweil je de vloer na met schoon water en een schone dweil. Wanneer de vloer droog is, kun je opnieuw een beschermlaag aanbrengen met James Zijdemat of James Extra Mat.


Je kiest voor James Zijdemat of James Extra Mat wanneer jij je vloer wilt voorzien van een beschermlaag. Krasjes en oppervlakkige beschadigingen ontstaan dan in deze beschermlaag en niet in de vloer, waardoor ze zijn te herstellen. Deze beschermlaag zorgt er dus wel voor dat de vloer zijdemat of extra mat wordt, zoals de naam al doet vermoeden. Belangrijk om de vloer vooraf dus terug naar de basis te brengen met de James Basisreiniger om vervolgens de vloer met James Zijdemat of Extra Mat onverdund te behandelen. Zorg dat je de onverdunde James niet rechtstreeks op de vloer giet, maar schenk het onverdund in een emmer. Vervolgens breng je het met een schone, goed vocht opnemende en niet pluizende katoenen doek een dun laagje aan op de vloer in rechte banen. Laat de vloer vervolgens goed drogen (minimaal 4 uur) en herhaal de behandeling in een baan haaks op de eerste aangebrachte baan. Je kunt deze behandeling nog eens uitvoeren, maar dat is meestal voor sterk belaste vloeren. Voorkom het ontstaan van schuimvorming in de katoenen doek tijdens het aanbrengen. Je kunt de vloer weer belasten na uitharding van de James (ongeveer 12 uur), zoals het terugplaatsen van de meubels. De beschermlaag is na ongeveer 5 dagen volledig uitgehard. Let op! Zet de vloerverwarming tijdig uit voor het aanbrengen van deze waslaag.


Heb je nog steeds een vlek die je er niet uit kunt krijgen door middel van een natte doek of een dweilbeurt? Dan heb je nog de James Remover, maar let op bij plaatselijke reiniging kan een tijdelijk glansverschil kunnen veroorzaken. Nabehandelen met water en regelmatige onderhoudsbeurten verminderen dit weer.


Voorkomen van vuil en vlekken

Het is natuurlijk fijn om preventief te werk te gaan om beschadigingen te voorkomen. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

· Zorg voor een deurmat in huis, zodat daar het vuil en vocht blijft zitten en niet mee in huis wordt genomen. Let vooral op met zand, deze kan beschadigingen veroorzaken zoals

krassen en strepen.

· Voorkom langdurig contact met rubber (tenzij beschermd met PU Anitcolor). Er kan dan

verkleuring optreden.

· Voorzie je meubels van bescherming door het aanbrengen van dopjes. Denk bijvoorbeeld

aan de stoelen, tafels, bank en bed.

· Zorg voor een goede zonwering om verkleuring van de vloer te voorkomen.


Wij verkopen bovenstaande producten van James. Ik zal de prijzen van de producten even op een rij zetten:

- James Schoon & Snel droog €10,95

- James Basisreiniger €11,95

- James Extra Mat €19,95

- James Beschermt en Herstelt €11,95

- James Remover €13,95


Heb je vragen of wil je graag een product bestellen, stuur ons gerust een berichtje!


Verder bieden we ook beschermdopjes aan van Scratch no more. Je kunt ze met 5% korting bestellen via wysinterieurenvloeren.scratchnomore.nl


Natuurlijk kun je ons ook altijd benaderen voor een goede kwaliteit deurmat!


Succes met het onderhouden en vooral schoonhouden van je PVC-vloer!


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page