top of page

Hoe maak je de juiste vloerkeuze?


Bekijk de voor- en nadelen van verschillende types vloer

Als je hebt besloten een nieuwe vloer te willen of misschien wel te moeten leggen in je nieuwbouwwoning, komen er een heleboel keuzes op je af. Deze keuze begint al bij het type vloer. Wil je een tegelvloer, parket, laminaat, PVC of misschien wel vloerbedekking? Daar is natuurlijk een heleboel over te zeggen en overal zijn voor- en nadelen van te benoemen. Het is goed om voor jezelf op te schrijven wat jij belangrijk vindt aan een vloer en wat je er natuurlijk voor uit wilt geven. Bekijk dan de voor-en nadelen, zodat je de juiste keuze kunt maken.


Dryback en klik PVC

Wanneer je hebt gekozen voor PVC blijven er nog steeds een heleboel keuzes over. Het begint namelijk met de keuze voor plak PVC (dryback) of klik PVC. De voordelen van deze PVC soorten heb ik op een rijtje gezet.Het grootste verschil is dat de klik PVC zelf kan worden gelegd door middel van, de naam zegt het al, een klik-systeem. Toch is het goed om rekening te houden met het feit dat deze klik PVC niet zo vastligt in vergelijking met de plak PVC. Waar ik zelf bij de klik PVC tegenaan ben gelopen is dat ze momenteel weinig keuze hebben in visgraat. Daar komt bij dat er een ondervloer nodig is bij de klik PVC, waardoor deze een stuk ‘dikker’ is en het dus langer duurt voordat jouw vloer warm is van de mogelijke vloerverwarming. Daarom raden wij de aan om de plak PVC te leggen, maar wil je wat geld besparen dan is de klik PVC een goede optie. De klik PVC is wel duurder in aanschaf.


Visgraat, Hongaarse punt of rechte stroken

De keuze is gemaakt voor de soort PVC, maar dan heb je nog een aantal keuzes te maken. De eerste keuze die volgt is de keuze voor het patroon. Er kan worden gekozen voor visgraat, Hongaarse punt of rechte stroken. Dat is een hele persoonlijke keuze! De vraag die wij vaak van klanten krijgen die twijfelen tussen visgraat en rechte stroken of visgraat geen trend is, die snel weer verdwijnt. Dat is natuurlijk een vraag die lastig te beantwoorden is, maar de visgraat is al een langere tijd een trend. Dus wanneer je het mooi zou vinden, zou ik er zeker voor kiezen. Wat trendgevoeliger is, is bijvoorbeeld de bies (een rand met rechte stroken om de visgraat heen en een zwarte bies waar de visgraat tegenaan gesneden wordt). Het ziet er heel chique uit, maar er wordt steeds vaker gekozen voor bijvoorbeeld zwarte plinten. De Hongaarse punt is er nog niet zo lang, maar wordt ook weinig gekozen. Rechte stroken worden vaak voor de bovenverdieping gekozen, omdat het ook prijstechnisch interessant is.


Kleurkeuze

Wanneer de keuze is gemaakt voor het patroon van je vloer, moet er nog één keuze worden gemaakt en dat is de kleur van de PVC. Misschien ook wel meteen de moeilijkste keuze! Ga je voor een lichte of juist een donkere kleur? Hou je van een vloer met veel kleurverschil of wil je liever zo min mogelijk kleurverschil, waardoor het rustiger oogt? Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar wij denken graag met je mee. Ik heb vier tips die helpen bij het maken van de juiste keuze:


1. Bekijk de vloer in je eigen woning;

Wanneer het mogelijk is, adviseren wij altijd om de vloer in je eigen woning te bekijken in verband met licht en lichtinval. Het is bij ons mogelijk om het promotiebord mee naar huis te nemen of in het geval van een nieuwbouwwoning het promotiebord tijdens een kijkdag mee te nemen. Een vloer kan helemaal anders kleuren door het licht. Daarom is tip 2 ook zo belangrijk!


2. Leg de vloer op verschillende plekken in je woning neer;

Op donkere plekken in je woning kleurt de vloer weer anders dan bij een raam. Het is natuurlijk wel prettig dat je vloer op beide plekken mooi vindt. Misschien een goede tip bij de visgraat, is dat de visgraat meestal wordt gelegd met het licht mee.


3. Bekijk de vloer bij je eigen meubels;

Erg belangrijk om de vloer te bekijken bij je meubels. Het is overigens niet de bedoeling dat je een heel nieuw interieur gaat kopen bij de nieuwe vloer (misschien zouden we het allemaal wel willen als we een geldboom zouden hebben). Wanneer je donkere meubels hebt om juist te kiezen voor een lichte vloer. Natuurlijk is er hierin geen goed of fout! Maar als je het promotiebord toch in je huis hebt liggen, zou ik het zeker bij je meubels leggen.


4. Bekijk de vloer bij zowel ochtend- als avondlicht;

De laatste tip om de vloer ook te bekijken in de avond met de lampen aan. Het is helaas niet de hele dag licht (al vraag ik me af of ik dat zou willen, wel de hele dag zon). Altijd zonnig is het helaas ook niet, dus wanneer je het promotiebord een aantal dagen hebt, bekijk hem dan ook een aantal keer.


Succes bij het kiezen van de juiste vloer!

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page