top of page

Kamerplanten en PVC

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur! Ze zorgen niet alleen voor sfeer en wat kleur, maar ook nog eens voor zuurstof in ons huis. Echter zijn er een aantal dingen die je moet weten over kamerplanten in combinatie met een PVC-vloer.


Vloerverwarming en planten

Je zou denken dat planten wel houden van een beetje warmte, met name de tropische planten, maar niets is minder waar. Door de warmte van de verwarming drogen de planten veel sneller uit. De tropische planten (dat zijn de planten die hij het fijn vinden om af en toe wat besproeid te worden) hebben extra veel water en besproeiing nodig wanneer ze bij een verwarming in de buurt staan. De meeste tropische planten groeien namelijk in vochtige omstandigheden. Let op! Zet deze planten niet een pot op de grond. Door de vloerverwarming drogen de planten sneller uit en gaan ze uiteindelijk bruin worden. Kies altijd voor een pot op ‘pootjes,’ zodat de plant niet vanuit de onderkant uitdroogt door de vloerverwarming.


Planten die vocht afgeven

Een PVC-vloer kan goed tegen wat water, dus geen zorgen wanneer je een glas water laat vallen! Het wordt vervelender wanneer je last hebt van een ‘huilende’ plant. Er ontstaan dan kleine druppeltjes aan de puntjes van het blad, zonder dat de plant recentelijk besproeid is. Voor de plant is dit absoluut niet schadelijk, maar zeker wel voor je vloer! Deze druppels kunnen lelijke vlekken achterlaten. Planten die vocht afgeven zijn onder andere de Bananenplant en planten uit de Alocasia familie. Helaas valt hier ook de mooie Olifantsoor onder. Er wordt dus geadviseerd om deze planten niet op de PVC-vloer te zetten. Er zijn ook een aantal planten, waarvan je kunt voorkomen dat ze vochtdruppels achterlaten. Bijvoorbeeld bij de Monstera of Epipremnum: Wanneer deze planten gaan ‘huilen’ geef je ze te veel water.


Wat te doen wanneer het vocht van je plant een lelijke vlek heeft gegeven?

Ga nooit met heftige middeltjes zoals spiritus en ammonia aan de slag op je PVC-vloer! Absoluut NIET! Probeer de vlek altijd eerst weg te halen met een doekje met lauwwarm water. Wanneer de vlek nog niet weggaat, kun je proberen wat James Schoon en Snel Droog te doen op een vochtig doekje. Helpt ook dit niet dan is er nog James Remover. Gebruik het speciale doekje die erbij zit.


Wil je meer informatie over de producten van James? Lees dan onderstaande blog.


Voorkomen is beter dan genezen

De beste tip is natuurlijk: Vermijd deze planten die kunnen gaan ‘huilen’! Wanneer je toch zo’n toffe plant wil in je huis (dat snap ik misschien wel), moet je goed opletten wanneer je plant zo’n vochtdruppel heeft. Probeer de druppel dan met keukenrol van het blad af te halen, zodat deze niet op de vloer gaat vallen.


Zou je het leuk vinden wanneer ik ook potten voor planten op ‘pootjes’ aan ga bieden om te verkopen? Ik zou het tof vinden wanneer je een reactie achterlaat.

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page