top of page

Waar moet je op letten bij het kopen van een PVC-vloer?

PVC wordt tegenwoordig overal geadviseerd, maar waar moet je zelf nog op letten zodat je een kwalitatieve goede vloer aanschaft. Ik zal je meer informatie geven, zodat je een kwalitatieve goede PVC-vloer uitkiest.


Slijtlaag

Als eerste is de slijtlaag van belang om naar te kijken. Deze kan variëren van 0.3 tot

0.7 mm. Het lijkt enorm weinig te zijn, maar voor een huis waarin geleefd wordt is een slijtlaag van 0.55mm meer dan voldoende. De eerste PVC die is gemaakt, had een slijtlaag van 0.3mm. Deze raden wij echter sterk af. Door de minimale slijtlaag, ga je eerder krasjes krijgen in je slijtlaag en dat zou zonde zijn. De PVC met de minimale slijtlaag wordt daarom ook goedkoper aangeboden. Wanneer een PVC een prijs heeft die te mooi is om waar te zijn, zou je als eerste kunnen kijken welke slijtlaag de vloer heeft. De slijtlaag van 0.7mm wordt meestal gebruikt bij projecten, zoals een winkel waar continue mensen in- en uitlopen. Het is niet nodig om een slijtlaag van 0.7mm aan te schaffen wanneer je een huisdier hebt. Ook dan is de slijtlaag van 0.55mm voldoende.


Unieke stroken

Meestal kies je voor een houtlook PVC, omdat je de structuur van een houten vloer mooi vindt. Echter is een houten vloer een natuurlijk product en heeft het daarom allemaal unieke planken. PVC wordt gemaakt in een fabriek en zullen een aantal stroken herhalend terugkomen. Er zit een verschil in merk en daarmee ook in prijs hoe vaak de strook met hetzelfde patroon terugkomt. Echter wordt dit niet altijd vermeld op de pakken, dus kun je hier het beste om vragen aan de verkoper. Het valt ons op dat de prijs van de PVC duurder is wanneer er meer unieke stroken in een pak zitten.


Materiaal

PVC is een kunststofsoort. Het hoofdbestanddeel is polyvinylchloride. Dit is een hard materiaal, die bij hoge temperatuur vervormbaar is. PVC is opgebouwd uit drie verschillende lagen.


- De rug: de onderste laag is de rug. Het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Waar

deze rug uit bestaat is afhankelijk van het merk PVC.

- Filmlaag: de tweede laag is de filmlaag. Deze geeft de uitstraling van de PVC.

Tegenwoordig heeft deze een echte houtlook, maar ook te verkrijgen in ene tegellook.

- Toplaag: er zijn verschillende mogelijkheden in dikte van deze toplaag, oftewel slijtlaag

genoemd.

Milieubewust

Ondanks dat kunststof niet erg milieubewust klinkt, is het dat wel degelijk! Vooral door de lange levensduur van de vloer. Hoe lang een vloer meegaat is afhankelijk van de kwaliteit van de vloer. Let bijvoorbeeld op de productgarantie. Wanneer je een goed product koopt, heb je een productgarantie van 20 of 25 jaar! Daarnaast zorgt een PVC-vloer voor een optimaal rendement met een vloerverwarming door de dunne stroken van 2,5mm.

Eigenlijk zijn de meeste PVC-merken gecertificeerd en dat geeft aan dat het kwalitatief goede vloeren zijn.


Succes met het uitzoeken van een kwalitatief goede PVC-vloer. Stuur ons gerust een berichtje voor meer informatie!


134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page