top of page

Een aantal redenen waarom je spiegels in je interieur moet hebben!

Bijgewerkt op: 5 feb. 2023

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…Spiegels worden meestal functioneel gebruikt in bijvoorbeeld een hal, zodat je nog even kunt kijken hoe je eruit ziet voordat je de deur uit gaat. Echter is een spiegel in je woning altijd een goede optie, vooral wanneer je wil dat de ruimte optisch groter lijkt.

Wanneer ik een kleine of donkere ruimte mag gaan inrichten, denk ik meteen aan een spiegel. Door een spiegel op te hangen, lijkt het net of de kamer groter is door het spiegelbeeld. Het lijkt dus alsof de kamer doorloopt. Daarnaast zorgt een spiegel voor meer licht in je huis. Wanneer je de spiegel tegenover een raam te plaatst, krijg je meer licht in je woning. Het licht reflecteert in de spiegel en zorgt op die manier voor meer licht in je huis. Door meer diepte in de ruimte te creëren lijkt de ruimte groter!


Welk effect wil je bereiken?

Het is belangrijk om erover na te denken welk effect je wil creëren met een spiegel. Spiegels zijn er namelijk in allerlei vormen en maten en deze hebben uiteraard allemaal een ander effect. De eerste regel is: Hoe groter de spiegel is, hoe groter je ruimte lijkt en uiteraard hoe meer licht er via de spiegel naar binnen komt. Wanneer je een verticale spiegel gebruikt, zorg je dat de ruimte en muren hoger lijken. Je kunt dit effect nog meer versterken door ook de hoogte in gaan met decoratie. Gebruik je een horizontale spiegel, dan laat je de kamer juist breder lijken.


Decoratie


Spiegels zijn ook een leuke, goedkope decoratie in je woning. Echter zijn spiegels ook leuk in combinatie met onder andere kamerplanten! Door een kamerplant voor de spiegel te zetten, voegt dit nog een leuke kleur toe aan het effect. Je kunt spiegels niet alleen ophangen, maar ook neerzetten of tegen de muur laten steunen. Probeer dit op verschillende plekken even uit, want het kan ongemakkelijk zijn om aan de eettafel een spiegel te hebben staan of hangen. Hou er rekening mee dat je dan continue jezelf ziet eten. Je kunt een spiegel ook leuk combineren met een kastje of houten bankje, super toffe decoratie. Spiegels hoeven niet alleen in de woonkamer een leuke toevoeging te zijn, maar kunnen ook goed worden toegevoegd aan een slaapkamer of kinderkamer. Kinderen vinden het namelijk heel leuk om zichzelf te zien.


Tips voor het gebruik van spiegels in je interieur:

  • Hang meerdere spiegels op of een grote spiegel voor het beste effect;

  • Bedenk welk effect je wil bereiken met de spiegel en beoordeel dan welke vorm je kiest;

  • Denk na waar je de spiegel ophangt. Tegenover een raam geeft het beste effect, maar moet ook praktisch zijn (denk daarbij aan plekken waar je anders continue jezelf gaat zien);

  • Combineer een spiegel met andere decoratie, zoals een kamerplant, schilderijtje of foto’s.

  • Zorg dat je niet twee spiegels tegenover elkaar hangt, dat werkt vervreemdend.

  • Spiegels kunnen ook buiten worden opgehangen. Ze hebben dan hetzelfde effect!

  • De spiegels geven het mooiste effect wanneer ze helemaal schoon zijn, anders ga je je storen aan de viezigheid erop.

Succes met het toevoegen van spiegels in je interieur!


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page