top of page

Let op! Niet elk vloerkleed kan op een PVC-vloer worden gelegd!


Een vloerkleed is tegenwoordig niet meer weg te denken uit je interieur! Je zult waarschijnlijk kijken naar de uitstraling van je vloerkleed. Maar heb jij wel eens naar de achterkant van je vloerkleed gekeken?


Je zult denken waarom zou ik naar de achterkant van een vloerkleed moeten kijken? Het is belangrijk om niet zomaar elk vloerkleed op een PVC-vloer te leggen. Een PVC-vloer kan namelijk verkleuren door een vloerkleed met een extra verlijmde rug. De beste tip is om een vloerkleed te kopen waar je de rug van kunt zien en die gemaakt is van natuurlijke materialen! Daarmee wordt bedoeld dat het vloerkleed geen extra rug heeft! Vloerkleden van natuurlijke materialen zijn geweven vloerkleden, jute vloerkleden, Perzische tapijten of handgeknoopte vloerkleden. Er is ook nog een verschil tussen een PVC-vloer met daaronder vloerverwarming en een PVC-vloer zonder vloerverwarming.


Bij een PVC-vloer zonder vloerverwarming kan voor alle zekerheid (bij een vloerkleed waarover je twijfelt of het een extra rug heeft) een anti-slipmat onder het vloerkleed gelegd worden. Dit geeft natuurlijk geen garantie, maar daarmee loop je minder risico op reactie. De anti-slipmat zorgt er namelijk voor dat de polen van het vloerkleed niet loskomen. Laat je altijd adviseren door een vloerkledenspeciaalzaak.


Kies bij een PVC-vloer met vloerverwarming sowieso voor een vloerkleed van natuurlijke materialen, waarvan de achterkant te zien is. Dit voorkomt niet alleen problemen, maar zorgt er ook nog voor dat de warmte van de vloerverwarming door het vloerkleed heen kan komen.


Tips voor het kopen van een vloerkleed:

- Laat je informeren door een vloerkledenwinkel;

- Koop niet zomaar een vloerkleed via internet, maar vraag eerst een staaltje aan;

- Let op! Ook een schoon- of droogloopmat die je op je vloer legt moet aan deze eisen

voldoen! Dat betekent dat wij adviseren om niet zomaar een schoon- of droogloopmat van

een goedkope winkel te kopen.


Helaas zijn deze vloerkleden altijd duurder, maar gaan daarentegen vaak langer mee!


Succes met het vinden van een mooi vloerkleed & kijk dus ook naar de achterkant.


Liefs, Yamie
160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page