top of page

Tips om je PVC-vloer mooi te houden, ondanks de vieze schoenen!


De blaadjes vallen van de boom, maar hoe voorkom je nou dat je de natte voeten en het straatvuil je vloer niet beschadigen? We zullen een aantal tips met je delen!

Ga preventief te werk!

Het is goed om preventief te werk te gaan, dus om te voorkomen dat er te veel nattigheid en vuiligheid mee naar binnen komt. En daarom is de eerste en misschien wel meest waardevolle tip om te zorgen dat je deurmatten gebruikt!


Nu zijn er natuurlijk een heleboel verschillende deurmatten en ik snap dat je door de bomen (bijna zonder bladeren) het bos niet meer ziet. Daarom zal ik de verschillen met je bespreken.


Verschillende soorten deurmatten


· Buitenmatten: er zijn verschillende soorten buitenmatten zoals de spaghettimat (neemt zowel vuil als nattigheid op), kokosmat (bestand tegen vocht en schimmel), borstelmatten (tegen vuil).


De buitenmat moet dus zeker niet worden onderschat, want die kan ervoor zorgen dat een groot deel van de nattigheid en vuiligheid buiten het huis blijft en dus niet op je vloer terechtkomt.


· Droogloopmatten: deze matten staan erom bekend dat ze goed vocht op kunnen nemen.

· Schoonloopmatten: deze matten nemen met name meer vuil op en absorberen een stuk minder vocht in vergelijking met de droogloopmat.


Kies één van deze twee soorten matten om te plaatsen bij je entree. Er wordt meestal gekozen voor een droogloopmat, omdat die ‘zachter’ is.


Let erop welke mat je op de PVC-vloer legt! Een mat met een rubberen onderkant kan afgeven op de PVC-vloer.


Schoonmaken


Het is ook niet mijn favoriete bezigheid, maar naast het gebruik van deurmatten kun je beschadigingen in de herfst voorkomen door geregeld je vloer even te stofzuigen en te dweilen. Alle viezigheid van buiten die toch binnen is gekomen kan krasjes geven op je vloer, dus zorg dat ze er niet liggen!


Schoenen


De laatste tip die ik jullie wil meegeven, is misschien heel voor de hand liggend, namelijk doe je schoenen uit voordat je naar binnen loopt! Het begint toch steeds kouder te worden, dus doe een paar dikke sokken aan of loop op je pantoffels (natuurlijk dan niet meer naar buiten lopen, want dan kun je niet zo goed schoenen aanhouden;))


Geniet ook van de herfst en doe gezellig de kaarsjes aan!


237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


PVC visgraat wys_edited_edited.jpg

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan op onderstaande knop.

PVC rechte strook1.jpeg
bottom of page